Vaccinatie Skivakantie

Vaccinatie Skivakantie

mei 6, 2019 0 Door Skizone

De landen waar u het grootste risico loopt door hondsdolheid

Egypte, Turkije en Tunesië behoren tot de bestemmingen die de regering een "risicovolle" rangschikking heeft toegekend en zeiden dat alle bezoekers aan door rabiës getroffen landen "contact met honden, katten en andere dieren moeten vermijden waar mogelijk, en advies inwinnen over de noodzaak voor rabiësvaccin vóór de reis ". Ook Bali, Mexico en Zuid-Afrika hebben een "hoog risico".

Dr. Mary Ramsay, hoofd van immunisaties bij PHE, zei: "Dit is een belangrijke herinnering aan de voorzorgsmaatregelen die mensen moeten nemen wanneer ze naar landen reizen waar rabiës aanwezig is. Als u bent gebeten, gekrast of gelikt door een dier, moet u de wond of plaats van blootstelling met veel water en zeep wassen en onmiddellijk medisch advies inwinnen. "

Wat is hondsdolheid?

Rabiës is "een infectieuze virale ziekte die bijna altijd dodelijk is na het begin van klinische symptomen", aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De ziekte wordt overgedragen van dieren op mensen door middel van beten, likken en krassen en meestal via speeksel.

De eerste symptomen kunnen zijn angst, hoofdpijn en koorts, zegt PHE. Naarmate de ziekte vordert, kunnen er hallucinaties en ademhalingsproblemen optreden. Spasmen van de spieren die worden gebruikt voor het slikken, bemoeilijken het drinken van de patiënt. De incubatietijd tussen besmetting en symptomen is tussen de drie en twaalf weken, afhankelijk van de plaats van de eerste infectie. Zodra de symptomen zich hebben ontwikkeld, is hondsdolheid bijna altijd dodelijk.

Meer dan 59.000 sterven elk jaar aan de ziekte, met honden die tot 99 procent van alle overdrachten aan mensen bijdragen, zegt de WHO.

Er wordt gedacht dat meer dan 15 miljoen mensen per jaar een post-bite vaccinatie krijgen die honderdduizenden doden voorkomt.

Meer info

Wilt u meer info over veilig op skivakantie gaan en bijbehorende vaccinaties? Kijk dan eens op stadskliniek