Wenen

Wenen

mei 9, 2019 0 Door Skizone

Wenen is een oude en romantische keizerlijke stad. Een stad met een sterke traditie in muziek en kunst. Maar Wenen kan ook jong en trendy zijn. De stad heeft dus meerdere gezichten en biedt bezienswaardigheden voor jong en oud. Kortom, een ideale bestemming voor een vakantie of stedentrip voor veel Nederlanders. Vooral omdat de stad en omliggende regio ook niet ver van Nederland ligt.

Er zijn bijvoorbeeld ruim honderd musea. Maar je kunt ook gaan winkelen of naar een theater. Wenen is de staatsrechtelijke hoofdstad van Oostenrijk. En ook in de culturele, economische en politieke zin. De grootste stad van Oostenrijk, met 1,7 miljoen inwoners, was eens de zetel van het Huis Hapsburg, en ook van diverse keizerrijken. Je mag dus veel verwachten op een stedentrip naar deze stad.

Een bezoeker kan nog steeds duidelijk zien dat de stad van een keizerlijke slag is. Dat straalt de stad gewoon uit. Ook de UNESCO vond dat het historische centrum zo uniek is, dat het tot de lijst van het werelderfgoed behoort.

Wat is er te zien?

Een voorname keizerlijke stad zoals Wenen biedt een groot aantal interessante bezienswaardigheden aan de bezoekers van de stad. Hieronder een aantal tips voor de bezienswaardigheden.

Schönbrunn Palace

Het zomerpaleis van de voormalige keizerin Sisi, genaamd Schönbrunn Palace, kan bezocht worden op een vakantie of stedentrip. Het paleis werd in de barokstijl gebouwd en bevat naast het paleis zelf, ook een park en een kleine dierentuin. Kenners noemen het paleis één van de mooiste paleizen in de barokstijl in Europa. Daarom is dit paleis een erg aantrekkelijke bezienswaardigheid voor de liefhebbers van de barokstijl.

Het Keizerlijk Paleis

Er is nog een prachtig paleis in Wenen, namelijk het Keizerlijke Paleis. Dit paleis was tot 1918 (het einde van de tweede wereldoorlog die Oostenrijk verloor) het machtscentrum van het Huis Habsburg. De oudste delen van het paleis komen uit de dertiende eeuw. In latere eeuwen werd het paleis uitgebreid en verbouwd. De laatste werkzaamheden hebben rond 1900 plaatsgevonden.

Het Sisi Museum

De mooie en populaire keizerin Sisi staat centraal in dit museum. De echte naam van de keizerin was Elizabeth. Het sisi Museum bevindt zich bij het Keizerlijke Paleis. Een erg leuke bezienswaardigheid, ook voor kinderen.

Schönbrunn Zoo

Ook een leuke bezienswaardigheid voor kinderen is de Schönbrunn Zoo. Volgens de Oostenrijkers is deze dierentuin de oudste nog bestaande dierentuin van de wereld. In de Schönbrunn dierentuin zijn diverse speciale dieren te zien, zoals panda’s, olifanten en neushoorns.

Spaanse Rijschool

Je kunt hier zelf de beroemde paarden en ruiters van de Spaanse Rijschool bewonderen. De ruiters geven regelmatig live optredens van hun paardrijkunsten. Dit is één van de beroemdste bezienswaardigheden van Wenen.

Schatkamer

In Wenen is nog een heuse schatkamer waar zeer waardevolle juwelen bewaard worden. Hier kan bijvoorbeeld de keizerlijke kroon van het Heilige Roomse Rijk en de keizerlijke kroon van Oostenrijk bezichtigd worden.